Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از خرم آباد، صنعت مرغ‌داری در ایران نسبت به سایر صنایع دامپروری از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و تولیدات این بخش علی‌رغم تلاش‌هایی که برای حمایت از آن می‌شود به نحو مطلوبی پاسخ‌گوی تقاضای فزاینده داخلی نیست.

قیمت‌گذاری و تامین نهاده‌های تغذیه‌ای سهم بالایی را از هزینه‌های تولید مرغ به خود اختصاص داده‌اند و بی‌توجهی نسبت به این موضوع می‌تواند بازار مواد پروتئینی مورد نیاز مردم را با چالش مواجه سازد کمااینکه هر چند وقت یکبار شاهد تنش‌هایی در این حوزه هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین علاوه بر این مسائل، عدم نظارت بر سیستم توزیع از دیگر عوامل ایجاد تنش در عرضه گوشت مرغ محسوب می‌شود که طی ماه‌های اخیر به همراه قطعی‌های مکرر برق و تلفات بسیار ناشی از آن در مرغ‌داری‌ها سبب بروز تنش در بازار و قاچاق آن شد.

هم‌اکنون نیز زمزمه‌هایی از پیش‌بینی اختلال در این بازار به گوش می‌رسد و اگر مسئولان تمهیدات لازم را نیندیشند تلاطم‌های چند ماه قبل دوباره تکرار خواهند شد.

کاهش ۳۰ درصدی جوجه‌ریزی در شهریور  

در همین رابطه ناصر نجیب‌زاده، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی لرستان با بیان اینکه در خیلی از استان‌های کشور به دلیل تحریم‌ها و محدودیت نهاده، عدم تامین به موقع ارز برای واردات و مشکلات تامین جوجه یک روزه با چالش تولید گوشت مرغ مواجه شدند، افزود: خوشبختانه این وضعیت در لرستان تاحدودی مدیریت شد و نسبت به استان‌های دیگر وضعیت مناسب‌تری داشتیم.

وی خاطرنشان کرد: در برخی مقاطع به صورت مقطعی تلاطم داشتیم، اما با مدیریت مناسب به خوبی سپری شد.

نجیب‌زاده از افزایش جوجه‌ریزی بیش از ۱۰ درصد شش ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: تمام تلاش‌مان در استان حمایت از بخش تولید و رفع موانع تا رونق چرخه تولید بوده و این شرایط نسبتا به‌خوبی مدیریت شد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تاکید بر اینکه بازار گوشت مرغ تاحدودی بهتر شده است، افزود: همسان‌سازی قیمت مرغ با استان‌های همجوار باعث شد که قاچاق کاهش یابد و البته سیستم شبکه توزیع تجارت و کابوک نیز موثر بوده‌اند چراکه اتاق پایشی برای رصد بازار فراهم آمد.

وی خاطرنشان کرد: پنج ماه ابتدایی سال ۱۵ درصد افزایش رشد جوجه‌ریزی را داشتیم، اما این آمار در شهریور حدود ۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه روندی کاهشی را شاهد بوده است. در مرداد بین ۳میلیون و ۵۰۰ هزار تا ۳ میلیون ۶۰۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی داشتیم که شهریور به ۲ میلیون ۸۰۰ هزار تا ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار رسید.

نجیب‌زاده از دلایل کاهش جوجه‌ریزی در شهریور به افزایش سن گله‌های مادری اشاره کرد و در ادامه افزود: همچنین کیفیت جوجه‌ها پایین آمده است و به زمان بیشتری جهت رسیدن به وزن مطلوب نیاز دارند.

معاون سازمان جهادکشاورزی لرستان بیان کرد: در همین راستا ممکن است طی آبان ماه با کمبود مرغ مواجه شویم برای همین باید از خروج مرغ جلوگیری شود.

وی با تاکید بر اینکه مدیران شهرستان‌ها باید حساسیت بیشتری روی تلفات داشته باشند و بخش خصوصی نیز با سازمان هماهنگ باشد، اضافه کرد: زمانی‌که مازاد داشتیم ۱۵۰۰ تن به استان‌های معین صادر شد، اما حالا باید تولید استان بیشتر کنترل شده و پیش‌بینی ذخیره یک‌هزار تنی پشتیبانی امور دام نیز محقق شود.

منحنی تولید مرغ در تمام جهان سینوسی است

اسفندیار حسنی‌مقدم، رئیس سازمان جهادکشاورزی لرستان نیز در خصوص وضعیت بازار مرغ استان اظهار کرد: کشور از یک سال گذشته با چالش مرغ روبرو بوده که با پیگیری‌های متعدد و برگزاری جلسات مختلف توانستیم طی این چند ماه اخیر تعادل نسبی را در بازار برقرار کنیم.

وی بیان کرد: احتمال دارد در ماه‌های آتی هم با کمبود‌هایی مواجه شویم بنابراین باید همراه و همدل، چاره‌ای اندیشیده شود تا چالش‌ها به حداقل ممکن برسد.

حسنی‌مقدم با بیان اینکه منحنی تولید مرغ در تمام جهان از نوع سینوسی بوده و تنها مربوط به ایران نیست، افزود: ممکن است در زمان‌هایی تولید بالا و قیمت پایین بیاید و بالعکس؛ بنابراین تولید، خطی نیست.

رئیس سازمان جهادکشاورزی لرستان سرانه مصرف گوشت مرغ در دنیا را بین ۱۵ تا ۱۸ کیلوگرم عنوان کرد و گفت: این مقدار در کشور بین ۲۷ تا ۲۸ کیلوگرم بوده و در لرستان حدود ۳۰ کیلوگرم است.

وی یادآور شد: همچنین بعد از مراکش، لیبی و مصر چهارمین کشور مصرف‌کننده گندم جهان هستیم به طوری‌که هر ایرانی سالانه ۱۷۰ کیلوگرم گندم مصرف می‌کند.

حسنی‌مقدم با تاکید بر لزوم اصلاح الگوی مصرف اظهار کرد: هم‌اکنون ۳ درصد مرغ کشور در لرستان تولید می‌شود و این استان ۲.۲ درصد جمعیت ایران را به خود اختصاص داده است که تقریبا ۲۰ هزار تن در سال مازاد تولید داریم.

رئیس سازمان جهادکشاورزی لرستان از جوجه‌ریزی ۲.۹ میلیونی طی مرداد امسال در استان خبر داد و با بیان اینکه از این مقدار جوجه تقریبا ۴۵۰۰ تن مرغ تولید خواهد شد، افزود: روزانه حدود ۱۵۰ تن تولید گوشت مرغ داریم و با این میزان هم می‌توان مصرف استان را مدیریت کرد.

وی با یادآوری اینکه لرستان در چالش مرغ کم‌ترین مشکل و پایین‌ترین قیمت را تجربه کرد، گفت: پیک مشکلات ما مربوط به ۲۸ اسفند تا ۱۲ فروردین بود.

حسنی‌مقدم با تاکید بر اینکه مصرف گوشت مرغ هر شهرستان بر مبنای سرانه جمعیتی آنجا باشد، ادامه داد: همچنین ضروری است توزیع کل استان بر اساس سامانه کابوک صورت پذیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به لزوم تسویه حساب با مرغداران استان بیان کرد: باید حساب کرد که چه مقدار دان و جوجه‌ریزی داشته‌اند و با احتساب تلفات بررسی شود.

وی اضافه کرد: مدیر هر شهرستان با نظارت بازرسی این مهم را پیگیری کرده و در تخلیه مرغ از مرغداری‌ها کمک کنند.

حسنی‌مقدم یادآور شد: سه شهرستان بروجرد، سلسله و کوهدشت تولید مازاد دارند و پیشنهاد می‌شود بین شهرستان‌هایی که کمبود دارند، توزیع شود، اما اولویت با نیاز خود شهرستان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان از صدور مجوز ۶ مرغداری در دورود خبر داد و گفت: همچنین با ساخت یک واحد کشتارگاه صنعتی مدرن در این شهرستان موافقت می‌شود.

وی با بیان اینکه ضروری است که ذخایر پشتیبانی نیز نهایی شوند، ادامه داد: هر زمان که تولید کم‌تر از عرضه بود از این ذخایر استفاده خواهد شد.

حسنی‌مقدم با اشاره به میزان جوجه‌ریزی استان در چهار دوره گفت: باید پیگیری‌های لازم جهت افزایش این دوره‌ها صورت گیرد و جلسات تنظیم بازار نیز به صورت هفتگی برگزار شوند.

بی‌شک این صنعت اگر مورد حمایت و توجه ویژه مسئولان امر قرار نگیرد روزی خواهد آمد که از یک کشور خودکفا در تامین گوشت مرغ به کشور وابسته تبدیل خواهیم شد و این مسئله نگران‌کننده است.

منبع: فارس

انتهای پیام/س

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قیمت مرغ جوجه یکروزه سازمان جهادکشاورزی لرستان حسنی مقدم رئیس سازمان جوجه ریزی گوشت مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۰۹۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد

قیمت طلا و ارز در بازار تهران امروز با کاهش همراه شده و هر گرم طلای ۱۸ عیار به کانال ۳.۳ میلیونی، سکه طرح جدید به کانال ۴۰ میلیونی و دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازگشته است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، قیمت انواع سکه، طلا و ارز در بازار داخلی نسبت به روزهای قبل با کاهش همراه شده و مشاهدات میدانی خبرنگار تسنیم از بازار ارز بیانگر خلوتی محسوس این بازار نسبت به هفته های قبل است.

قدرت نظامی پشتوانه ثبات اقتصاد/ریزش دلار به‌سمت کانال 50هزار

 

کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و ارز بعد از عملیات وعده صادق و پاسخ محکم ایران به اسرائیل و ناتوانی رژیم صهیونیستی آغاز شد و در روزهای قبل نیز با وجود تلاش دلال‌ها و سفته بازان برای مقاومت در برابر ریزش بیشتر قیمت‌ها، همچنان ادامه دارد.

بازگشت آرامش به منطقه و فروکش کردن خبرهای مربوط به جنگ و درگیری به همراه خبرهای مثبت سیاسی، سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان و رفت‌و امدهای سیاسی دیگر مسئولان،  سفر گروسی، رئیس سازمان انرژی اتمی به تهران، حضور پررنگ بازارساز در بازار ارز و ... از مهمترین دلایل کاهش ادامه دار قیمت ارز محسوب می شوند.

قیمت دلار در روزهای نخست هفته قبل برای ساعتی به کانال 50 هزار تومان هم بازگشته بود ولی در طول هفته به دلیل برخی خبرها درباره مالیات بر عایدی سرمایه و اعتصاب طلافروشان بازار وارد فاز افزایشی شد. برهمین اساس نیز دلار در بین کانال 61 تا 62 هزار تومان در نوسان بود. قیمت هر گرم طلای 18 عیار هم که تا 3.3 میلیون تومان پایین آمده بود در طول هفته بازهم به کانال 3.5 میلیون رسید ولی خیلی دوام نیاورد.قیمت سکه هم تا 43 میلیون تومان بالا رفته بود که آنهم دوام نداشت.

با این حال قیمت دلار از ظهر امروز باردیگر به مرز 60 هزار تومان رسید و هم اکنون دلار در معاملات بازاری‌ها وارد کانال 50 هزار تومان شده است؛ ضمن اینکه قیمت هر گرم طلای 18 عیار نیز وارد کانال 3.3 میلیونی و قیمت سکه طرح جدید نیز وارد کانال 40 میلیون تومان شده است.

مشاهدات میدانی از بازار ارز نیز بیانگر کاهش محسوس معاملات است و برخلاف روزهای پرتنش بازار دیگر خبری از هیاهو بین دلال‌ها نیست. قیمت دلار در کف بازار به مرز 60 و 50 هزار تومان رسیده است؛ طبق روال سابق، برخلاف تعداد بالای فروشنده در بازار امروز هم خریدار چندانی در بازار مشاهده نمی شود. هم اکنون دلال‌ها دلار را در کانال 59 هزار تومان از مردم می خرند. قیمت سکه طرح جدید نیز 40 میلیون و 600 هزار تومان اعلام می شود.

به گفته فعالان بازار، باتوجه به خبرهای مثبت سیاسی و حضور پرقدرت بازارساز در بازار و افزایش عرضه درهم باید در روزهای آینده شاهد ادامه روند کاهشی قیمت‌ها در بازار طلا و ارز باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روند روبه‌رشد تولیدات حوزه کشاورزی لرستان
  • روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد
  • دلار باز هم نزولی شد
  • سکه به کانال ۴۱ میلیون تومان بازگشت
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • قیمت طلا به کف رسید؟