Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - افزایش قیمت جوجه یک‌روزه قصه تکراری است که همواره باعث کمبودهای شدید در بازار مرغ شده و تنش‌های اقتصادی و اجتماعی زیادی را برای مرغداران، مرغ‌فروشان و مردم به همراه داشته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، افزایش قیمت جوجه یک‌روزه قصه تکراری است که همواره باعث کمبودهای شدید در بازار مرغ شده و تنش‌های اقتصادی و اجتماعی زیادی را برای مرغداران، مرغ‌فروشان و مردم به همراه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به موقع نرسیدن نهاده‌های دامی و نابسامانی وضعیت آن نیز دلیل دیگری برای افزایش قیمت جوجه یک‌روزه و مرغ است که هنوز برنامه‌ریزی و تدابیر مناسبی برای برطرف کردن آن اندیشیده نشده و تاکنون فراز و نشیب‌های زیادی را نصیب بازار کرده است.

عدم وجود نقدینگی کافی، عدم کیفیت مناسب نهاده دامی  و خرید آن از بازار آزاد موجب رشد بیش از حد قیمت جوجه شده و در حالی که گرانی و کمبود مرغ در ماه‌های آینده بسیار مشهود و قابل پیش‌بینی است مسئولان امر اقدامی انجام نداده‌اند.

اوج افزایش قیمت جوجه یک‌روزه

محسن رضوی، رئیس اتحادیه مرغداران استان چهارمحال ودبختیاری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، اظهار داشت: از ابتدای فروردین امسال افزایش قیمت جوجه یک‌روزه آغاز شده و در حال حاضر به اوج رسیده است.

وی افزود: قیمت مصوب دولتی 4200 تومان است اما قیمتی که مرغدار جوجه را خریداری می‌کند 11 هزار تا 12 هزار تومان است که این موضوع را بارها به اطلاع مسئولان جهاد کشاورزی، معاون اقتصادی استاندار و حتی مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و رسانده‌ایم اما هیچ ترتیب اثری داده نشده است.

رئیس  اتحادیه مرغداران استان بیان داشت: مشکل افزایش قیمت جوجه مربوط به وزارتخانه است که اکثر کارکنان وزارتخانه سهامداران مرغ مادر و جوجه یک‌روزه هستند و در بیان موافق کاهش نرخ بوده اما در عمل نه، قیمت‌گذاران مرغ مادر شرکت‌های بزرگ دولتی و زیرنظر سازمان اقتصادی کوثر بوده که مبنای نرخ‌گذاری در سراسر کشور هستند و تا زمانی که شرکت‌های دولتی قیمت را کاهش ندهند شرکت‌های خصوصی نیز نرخ را پایین نمی‌آورند.

برطرف شدن کمبود مرغ طی یک دو ماه آینده حتمی است / نهاده‌ها کیفیت ندارند

رضوی عنوان داشت: راهکار برطرف کردن مشکل بازار جوجه یک‌روزه و مرغ و صرفه اقتصادی آن برای تولیدکننده، کاهش قیمت جوجه یک‌روزه یا افزایش قیمت مرغ است چراکه نرخ نهاده دامی، هزینه کارگر، دارو و واکسن رشد داشته است و با بررسی‌های صورت گرفته کمبود شدید مرغ طی یک یا دو ماه آینده در کشور و استان حتمی خواهد بود.

منع تاسیس مرغداری در سیستان و بلوچستان پس از 15 سال برداشته شداردستان به عنوان قطب تولید گوشت مرغ درگیر مشکلات نهاده دامی و مایحتاج اولیه استمرغ مازاد روی دست مرغداران خراسان‌رضوی/ مجوز خروج از استان صادر نمی‌شود

وی با اشاره به بی‌کیفیت بودن نهاده‌های دامی تصریح کرد: نهاده را با عنوان ذرت به فروش می‌رسانند اما 70 درصد آن آرد یا خاک است که موجب بیماری‌های زیادی در مرغ می‌شود و خرید آن از طریق سامانه بازارگاه انجام می‌شود که با مشکلات موجود از زمان خرید تا در اختیار قرار گرفتن حدود 40 روز طول می‌کشد که برای دوره جوجه‌‌ریزی نامناسب بوده و مرغدار مجبور به خرید نهاده از بازار آزاد با قیمت بسیار بالاتر می‌شود و هزینه حمل و نقل نیز به شدت افزایش یافته که بر دیگر مشکلات می‌افزاید و همه این موارد ضرر و زیان‌های زیادی به مرغداران وارد کرده است.

انتهای پیام/7540/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: افزایش قیمت جوجه یک روزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۷۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، سال ۲۰۲۴ شاهد افزایش قیمت طلا به سطوح بی‌سابقه بود، به طوری که فلز زرد در ماه گذشته به دلیل افزایش تقاضای جهانی در بحبوحه عدم قطعیت‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی از ۲۴۰۰ دلار در هر اونس فراتر رفت. نکته قابل توجه این است که راهبرد شناسان‌ گلدمن ساکس بر این باورند که فضای مثبت بیشتری برای فلز امن وجود دارد و می‌گویند تا پایان سال به طور بالقوه می‌تواند از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

بیشتر بخوانید: قیمت طلا، سکه و دلار پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

قیمت طلا به دلیل ناآرامی‌های ژئوپلیتیکی و تقاضای بانک مرکزی افزایش یافت و یکی از محرک‌های اصلی این افزایش قیمت، تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی جهانی و خانوارهای آسیایی است. در چین، چالش‌های بهبود اقتصادی پس از همه‌گیری و کاهش ارزش یوان که طی سال گذشته حدود پنج درصد در برابر دلار آمریکا ریزش داشته است، طلا را برای مصرف‌کنندگان محلی گران‌تر می‌کند. با وجود این، مصرف‌کنندگان چینی و هم بانک مرکزی چین مشتاقانه به دنبال طلا هستند.

طبق گزارش شورای جهانی طلا، بانک مرکزی چین ذخایر طلای خود را برای ۱۷ ماه متوالی افزایش داده است که در این مدت ۱۶ درصد افزایش داشته است. بانک مرکزی چین تنها در ماه مارس، ۱۶۰ هزار اونس طلا به ذخایر خود اضافه کرد. به همین ترتیب، کشورهایی مانند ترکیه، هند، قزاقستان و برخی در اروپای شرقی خریداران فعال طلا در سال جاری بوده‌اند.

این انباشت نشان‌دهنده روند گسترده‌تری در بین بانک‌های مرکزی جهانی برای تنوع بخشیدن به ذخایر و کاهش وابستگی خود به دلار آمریکاست. قیمت طلا در پایان آوریل شاهد عقب‌نشینی بود، اما در این هفته پس از اینکه سیاست گذاران فدرال رزرو احتمال کاهش نرخ بهره را دادند، احساسات صعودی بازگشت.

فدرال رزرو در آخرین نشست روز چهارشنبه، با توجه به پیش‌بینی، موضع نرخ بهره خود را حفظ کرد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، اظهار کرد که هرگونه تصمیم گیری در مورد نرخ بهره در آینده مبتنی بر داده خواهد بود اما او افزود که افزایش نرخ در این مرحله بعید است.

اطمینان پاول که عملاً افزایش بیشتر نرخ بهره را رد کرد، به ماندن قیمت طلا در بالای ۲۳۰۰ دلار کمک کرد. نرخ‌های بهره پایین‌تر جذابیت طلا را افزایش می‌دهد زیرا معمولاً بازدهی دارایی‌های با درآمد ثابت مانند اوراق قرضه را کاهش می‌دهد. در همین حال، تنش‌های ژئوپلیتیکی، به ویژه در خاورمیانه، علاقه سرمایه‌گذاران را به شمش افزایش داده است. طلا یکی از قدیمی‌ترین دارایی‌های امن محسوب می‌شود که در زمان ناآرامی ها و جنگ‌های ژئوپلیتیکی تقاضای زیادی داشته است.

قیمت طلا ممکن است از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

طبق گزارش اینوستینگ، راهبردشناسان‌ گلدمن ساکس با استناد به تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی بازارهای نوظهور و خانوارهای آسیایی، پیش‌بینی خود را حفظ کردند که این فلز گرانبها تا پایان سال به ۲۷۰۰ دلار در هر اونس تروی افزایش می‌یابد که نشان‌دهنده افزایش ۱۷ درصدی است. آنها پیش‌بینی می‌کنند که اگر تحریم‌های مالی ایالات‌متحده با سرعتی مشابه از سال ۲۰۲۱ تشدید شود، قیمت طلا می‌تواند با ۱۶ درصد افزایش به ۳۱۳۰ دلار در هر اونس تروا افزایش یابد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229513 برچسب‌ها طلا

دیگر خبرها

  • هدفگذاری صادرات ۱۵۰ هزار تن تخم مرغ در سال ۱۴۰۳
  • جمع آوری روغن زیتون از بازار چهارمحال و بختیاری
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • پیش‌بینی جالب درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • ثبات قیمت مرغ در بازار همدان 
  • چرا داستان «جمشید بسم‌الله» دهه‌هاست تکرار می‌شود؟
  • ثبت ۵۳ میلیمتر بارش در در لیرابی
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • ضرورت خرید حمایتی تخم مرغ در راستای کاهش زیان مرغداران